ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Facebook Twitter Google+

Σκοπός του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης είναι η φωτογραφική επιμόρφωση με μία νέα σειρά θεματικών ενοτήτων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων, που θα καλύπτουν και τις ανάγκες των νέων και των παλιότερων φωτογράφων – μελών του, και τις ανάγκες του ευρύτερου κοινού της πόλης μας.

Τα μαθήματα  γίνονται κάθε Δευτέρα για τους προχωρημένους και κάθε Τρίτη για τους αρχάριους, 8-10.30μμ στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, (Α’ όροφος).

Οι εισηγητές όλων των μαθημάτων και εργαστηρίων (εκτός και αν αναφέρεται κάπου διαφορετικά) προσφέρουν τις γνώσεις τους δωρεάν. Έτσι, για την παρακολούθηση του ετήσιου προγράμματος μαθημάτων και εργαστηρίων, αρκεί κάποιος να είναι (ή να εγγραφεί) μέλος του ΦΚΘ. (Διατηρείται από χρόνια η ετήσια συμβολική συνδρομή των 50 Ευρώ)

Το τμήμα αρχαρίων

101.Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία.

Διοργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 
Εισηγητής: Αθανασίου Χρήστος.
Υπεύθυνοι σπουδών: Βασίλης Καρκατσέλης, Θανάσης Ράπτης.

Σχετικά.
Αυτή η σειρά των μαθημάτων αποτελείται από τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την εισαγωγή του στην Ψηφιακή Φωτογραφία. Απευθύνεται πρωτίστως στα νέα μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αλλά και στα παλαιότερα μέλη που τους λείπουν οι βασικές γνώσεις.
Ο μικρός αυτός κύκλος μαθημάτων, των εικοσιτεσσάρων ωρών, φιλοδοξεί να εισάγει τους νέους φωτογράφους στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης* που θα ακολουθήσει στις αρχές του νέου έτους.
Η ύλη των μαθημάτων είναι τεχνική και δεν ασχολείται με την Φωτογραφία ως Τέχνη. Ασχολείται με το Ψηφιακό μέρος της Φωτογραφίας, την Τεχνολογία, την λειτουργία της Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής καθώς και την μέθοδο για την αποτελεσματική χρήση της Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής. Ολοκληρώνεται με τα βασικά της επεξεργασίας και της εκτύπωσης των φωτογραφιών.

Προδιαγραφές.
Το μάθημα έχει σαν προτεραιότητα του την εισαγωγή των μαθητών στο πρόγραμμα πιστοποίησης* που θα ακολουθήσει. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως προδιαγραφές την κατοχή μιας Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής, η οποία θα πρέπει να έχει την ιδιότητα να αποθηκεύει σε αρχεία RAW καθώς και την βασική χρήση και την κατοχή ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Επίσης η απόκτηση του Adobe Photoshop Lightroom*είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων καθώς και για την διαδικασία Πιστοποίησης. Η αγορά των βιβλίων που θα προταθούν είναι προαιρετική.
Τα νέα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν στο μάθημα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους έως και το πέρας του ανοικτού εισαγωγικού, μαθήματος την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Διάρκεια.
Η διάρκεια του κύκλου των μαθημάτων είναι 24 ώρες. Τα μαθήματα χωρίζονται σε οκτώ τρίωρες ενότητες και θα γίνονται κάθε Τρίτη από τις 20:00 έως την 22:30 στο ανώγειο του Cafe Bazaar. (Οδός Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη).
Με το πέρας των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν μία εργασία (project) που θα πρέπει να ολοκληρώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για την ολοκλήρωση της εργασίας είναι αναγκαίες όλες οι παραπάνω προδιαγραφές. Με βάση την εργασία τους και την συνολική συμμετοχή τους στο μάθημα θα αξιολογηθούν για να εγκριθεί η συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης.

Επικοινωνία: courses.fkth@gmail.com

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα

https://coursesfkth.wordpress.com/2016/09/23/course101-2016