10/8 - 25/9 . Ομαδική έκθεση με τίτλο ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ στο Ξενοδοχείο Messina Mare, στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας.

“ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ 2”

Ομαδική έκθεση στο Ξενοδοχείο Messina Mare, στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας

Συμμετέχουν οι

Αθανάσιος Αθανασιάδης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Βασίλης Καρκατσέλης, Βότσης Μανώλης, Γεωργοπούλου Πάττυ, Γιαλυράκης Μανώλης, Γκιζάρης Γιώργος, Λουίζ Μίλτον, Μπαξόπουλος Θανάσης, Μπέλλου Κάλλη, Προκοπίου Δημήτρης, Τσαβίδης Μιχάλης και η Χιωτάκη Νατάσσα.

Η Αντανάκλαση αποτελεί πρόκληση για το φωτογράφο. Η αναπαραγωγή/ παραμόρφωση της πραγματικότητας (όσο μπορεί να είναι πραγματική η πραγματικότητα του καθένα μας) μέσω μιας οποιασδήποτε καθρεπτίζουσας επιφάνειας και η κατοπινή προβολή αυτής της αντιστροφής, με την μορφή της τυπωμένης εικόνας, δημιουργεί ένα αυτόνομο αποτέλεσμα, μία νέα πραγματικότητα, που οπωσδήποτε κινείται πέραν της απλής αναπαράστασης. Το θέμα είναι πρόσφορο σε πολλών ειδών προσεγγίσεις και φιλοσοφικές αναλύσεις.
Η διάχυτη εικαστικότητα των αντανακλάσεων προσελκύει το φωτογράφο με το δέλεαρ της αναπαραγωγής μιας νέας εικόνας που μόνον αυτός ανακάλυψε και μας προσφέρει. 
Το φως, σε αυτήν την ιστορία, έχει την δική του ηχώ. Το φως εργάζεται πέραν του χρόνου, της ιστορικότητας ή της ανάμνησης. Το ίδιο και η κατάτμηση ή η παραμόρφωση του φυσικού χώρου, του νορμάλ συμβάντος, της γραμμικής ανάλυσης των γύρω μας καταστάσεων.
Το καθρέφτισμα αφαιρεί, περικόπτει το γύρω του περιττό και επιτρέπει να δούμε συμπληρωματικά ή εντός πλαισίου το ουσιώδες. Αυτό το υπογραμμισμένο ουσιώδες είναι που ανασύρει πνευματικά (έστω και σαν συγκίνηση του τώρα) διαδικασίες ακόμη και σε αυτούς που προσπέρασαν την ρευστή και φευγαλέα, σχεδόν ανύπαρκτη, αντανάκλαση. 
Όσες εκθέσεις και να γίνουν, το θέμα δεν καλύπτεται πότε. Ακόμη και οι ίδιες τυπωμένες στον τοίχο φωτογραφίες, σαν μία νέα πραγματικότητα, αποτελούν μία πρόκληση για συνέχιση της δημιουργίας, καθώς η κάθε μία τους παράγει, εν δυνάμει, δεκάδες νέες αντανακλάσεις.