Το Λιβάδι του Εφήμερου ΙΙΙ

Facebook Twitter Google+

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος (Τετάρτη 21/6 – Κυριακή 25/6/17), όπως κάθε 2 χρόνια, στο χωριό Λιβάδι (Ν.Θεσσαλονίκης), σε συνεργασία με την Εικαστική Ομάδα TeeToTuM, ένα τετραήμερο residence/workshop καλλιτεχνών, στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιουργούν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συλλέγουν από τη γύρω περιοχή. Η από κοντά παρακολούθηση του τρόπου που δημιουργούν οι καλλιτέχνες, καθώς και του προγράμματος με εργαστήρια, προβολές, διαλέξεις κλπ που θα υπάρχει καθημερινά  στο Λιβάδι θα είναι ελεύθερα στο κοινό. Το Λιβάδι απέχει περίπου 35 χλμ από τη Θεσσαλονίκη (περίπου 45'), στην κατεύθυνση προς Βασιλικά-Πολύγυρο. Το λεωφορείο για το Λιβάδι φεύγει από το ΙΚΕΑ με αστικό εισιτήριο. (ΙΚΕΑ -Λιβάδι: 8.00'-15.00'-19.35'    Λιβάδι - ΙΚΕΑ: 9.15'-16.30'-20.55')                                       

Συμμετέχουν: Zhanhong Liao, Λάρα Βρεττού, Ελένη Καράδαγλη, Αλέκα Τσιρώνη, Αφροδίτη Δάφνου, Αριάδνη Πεδιωτάκη, Mikhail Pogarsky, Θοδωρής Λάλος, Θανάσης Ράπτης, Βασίλης Καρκατσέλης, Άννα Λιόκα, Βασίλης Αλεξάνδρου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Καίτη Παπαναούμ, Τζένη Ντόκου.Τ

Την Τετάρτη 21/6, 5μμ, στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου (του Δήμου Θέρμης) ο Ρώσος εικαστικός και συλλέκτης καλλιτεχνικών βιβλίων Mickail Pogarsky θα κάνει προβολή-παρουσίαση για τα είδη του artistic book. 
Στην συνέχεια θα παρουσιάσει τρόπους παρασκευής χειροποίητου χαρτιού με προσθήκη υλικών από την φύση, με σκοπό να κατασκευαστεί ένα ομαδικό καλλιτεχνικό βιβλίο με διάφορες τεχνικές (κολλάζ, επιζωγράφιση, χειρόγραφο κλπ)

Την Πέμπτη 22/6, 8μμ, στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου (του Δήμου Θέρμης) ο Γεώργιος Τσάρας, Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει μέρος του έργου του που αφορά στη γλυπτική στο αστικό τοπίο και τη φύση. 

Την Παρασκευή 23/6, 8μμ, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους που σχετίζεται με την τέχνη στο αστικό τοπίο και τη φύση.

Το Σάββατο 24/6, 5μμ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών, η Αφροδίτη Δάφνου και η Αριάδνη Πεδιωτάκη, φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και η εικαστικός και performer Zhanhong Liao θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικό εργαστήρι/ θεατρικό παιχνίδι/performance στη φύση, με την συμμετοχή των παιδιών του χωριού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών.

Το Σάββατο 8μμ θα γίνει η αναβίωση του εθίμου του Αη Γιάννη του Κλήδονα, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών στην πλατεία του χωριού Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.

Την Κυριακή 25/5, 12 το μεσημέρι, οι καλλιτέχνες  θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στα έργα που θα δημιουργηθούν στη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης. 
Η ξενάγηση Θα συνοδευτεί από performance που θα παρουσιάσουν η Αφροδίτη Δάφνου και η Αριάδνη Πεδιωτάκη, φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και η εικαστικός και performer Zhanhong Liao, με συμμετοχή των παιδιών του χωριού.

https://www.facebook.com/groups/130139190874538/